|
|
|
... habbá
verjük és a masszához adjuk. A kivajazott és morzsával meghintett
őzgerincformába öntjük, és sütőben közepes lángon a... |
2015-07-16 07:10:41 |
|
|
|
|
|
|
...
Sajtos köretsaláta, tejszínnel
...... ........... ........... .....
Hozzávalók: 15 dkg trappista sajt, 15 dkg füstölt sajt, 5-6 db
keményebb körte, néhány szem mogyoró, dió és mandula, 1 pohár
tejszín, 2 evőkanál liszt, 1 kávéskanál cukor, 1 kávéskanál só.
Elkészítése: A sajtokat kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk és ugyanígy
teszünk a ... |
|
2015-07-16 07:07:55 |
|
|
|
|
|
|
... pépesítem(ilyen állapotban fagyasztom le télire,lehetőleg tégla alakban,jobban elfér).hozzáadom a mustárt, sót,borsot és állandó kavarás mellett cseppenként hozzáadom az olívaolajat.Annyit,hogy a massza kifehéredjen és besűrűsödjön.Csak ezután adom hozzá a hagymát,lehet 1-2 gerezd fokhagymát is.Egy éjszakát hagyjuk a hűtőben,hogy az ízek összeérjenek.Pirítóssal,friss kenyérrel egy... |
2014-06-13 18:03:32 |
|
|
|
|
|
|
... Válaszolj!
Lukácsné Ágnes [Ági,Ágica]
Sütés nélküli finomság!
Gesztenyés charlotte
Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza
15 db babapiskóta
4 dl tejszín
0,5 dl rum
2 dkg zselatin
1 dkg vaj
Elkészítés:
Egy mély, kb. 25 cm átmérőjű tál falát kikenjük a vajjal, a... |
|
2014-06-13 17:21:33 |
|
|
|
|
|
|
... réteg kalácsot,erre aszalt szilvát szórunk,majd meglocsoljuk a vaniliás tejjel.
A rétegezést addig folytatjuk,amíg a hozzávalók elfogynak.
4. a tetejét jól lenyomkodjuk,hogy a massza mindenütt átjárja.
A sütőben 4o-45 perc alatt megsütjük.A formából kivéve,kiborítva,porcukorral meghintjük.
Melegen is,hidegen is kitűnő.
Lázár Albertné Gyulasi Ibolya Li... |
|
2014-05-24 19:26:39 |
|
|
|
|
|
|
... POPPER PÉTER
A belső utak könyve
Harmadik, átdolgozott, bővített kiadás* * *
Pertorini Rezső emlékének
* * *,,Táncolni kell, Uram!A zene majd csak megjön valahonnan..."
(Kazantszakisz: Zorbász, a görög)
* * * Popper Péter, 1981
[kep... |
2012-06-07 08:31:41 |
|
|
|
|
|
|
... narancssűrítmény
5 dkg porcukor
1 dkg zselatin
Díszítéshez:
20 dkg jégzselé
10 db aszalt narancs szelet
10 db csokidísz
10 db citromfűlevél
30 dkg gesztenyemassza
15 dkg narancslekvár
NAR... |
2011-12-11 22:10:49 |
|
|
|
|
|
|
... öntjük. Közepes lángon, állandó kevergetés közben felfőzzük. Vigyázzunk, hamar kifuthat! Ha felforrt, gyenge lángon 10-15 percig főni hagyjuk. Pamutkendőn átszûrjük. Ha a massza kihûlt, jól kinyomkodjuk. A kész szójatej a fazékban van, ha jeges vízbe helyezve hirtelen lehûtjük, 4 napig eltartható hûtőszekrényben. Lásd még: Szójatermékek.... |
2011-03-23 21:43:45 |
|
|
|
|
|
|
... Keverd bele a kiválasztott izesítő anyagot, és keverjed amig kihül és kemény lesz. Formazzál apró golyókat belőle, és gurítsad kakaóporon keresztül
Ismét sütés nélkül:
MARCIPÁN MASSZA / Fröken/-1.
300 g mandula massza, 2 dl porcukor, 2,5 ek liszt, 1 ek vaj, 0,5 dl víz
Főzd fel a vizet a vajjal, verd bele a lisztet, és melegítsd amíg tészta lesz bel&... |
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... kristálycukor
A gesztenyés töltelékhez:
Rama sütőmargarin: 10 dkg
rum: egy kevés
darált háztartási keksz: 15 dkg
porcukor: 5 dkg
fagyasztott gesztenyemassza: 25 dkg
Egyéb hozzávalók:
fagyasztott vagy befőtt magozott meggy
kézi citromfacsaró: egy
Elkészítése:
A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a... |
2011-03-20 08:31:04 |
|
|
|
|